Martin den Heijer, Visspecialist

Fahrenheitstraat 656
2561 DL Den Haag
(070) 444 89 43
Scholsandwich

Recept van de week

Scholsandwich met Parmezaanse kaas en kruiden

 

Beschrijving

 

Ingredienten

  • 4 scholfilets van 125 gram
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout en peper
  • 1 sneetje oud witbrood – fijn verkruimeld
  • 100 gram Parmezaanse kaas – versgeraspt
  • 2 bosuitjes – in ringetjes
  • 2 eetlepels peterselie – fijngehakt
  • 1 eetlepel dille – fijngehakt
  • 1 dl vis- of tuinkruidenbouillon

Bereiding

Dep de scholfilets droog met keukenpapier en wrijf ze in met citroensap, zout en peper. Leg 2 scholfilets naast elkaar in een rechthoekige ovenschaal. Meng in een kom het broodkruim met de helft van de Parmezaanse kaas, de bosui, peterselie en dille. Meng er zout en peper naar smaak door. Verdeel 3/4 van het kruidenmengsel over de scholfilets in de schaal. Leg de andere scholfilets erop en verdeel de rest van het kruidenmengsel erover. Strooi de rest van de kaas erover. Schenk de vis- of kruidenbouillon op de bodem van de schaal. Dek de schaal af met een deksel of alluminiumfolie en verwarm de scholfilets 15-20 minuten in de voorwarmde oven op 180 graden. Laat de scholsandwiches nog circa 3 minuten nagaren.

Serveertip!
Lekker met aardappelpuree en roergebakken courgette of prei.

 

Martin den Heijer, Visspecialist

Fahrenheitstraat 656
2561 DL Den Haag
(070) 444 89 43

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 09:00 - 17:30
woensdag 09:00 - 17:30
donderdag 09:00 - 17:30
vrijdag 09:00 - 17:30
zaterdag 09:00 - 16:00
zondag Gesloten