Martin den Heijer, Visspecialist

Fahrenheitstraat 656
2561 DL Den Haag
(070) 444 89 43
Kabeljauwhaasje-met-sinaasappel-kokossaus

Recept van de week

Kabeljauwhaasje met sinaasappel-kokossaus


Beschrijving

 

Ingredienten

Ingrediënten

  • 4 stukjes kabeljauwhaasje van 100 tot 150 gram
  • 3 eetlepels bloem, gezeefd
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels honing
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 2 cm geschilde gemberwortel, in plakjes
  • 1 stengel sereh, ingesneden
  • 3 dl vis- of groentebouillon
  • 3 dl witte wijn
  • Sap van een citroen
  • 1eetlepel sinaasappelmarmelade
  • 200 kokosmelk
  • 300 gram jonge spinazie
  • 100 gram taugé
  • 1 bosje lente-ui in ringetjes

Bereiding

Smelt de 25 gram boter in een sauspan, voeg de honing toe en laat dit karamelliseren. Voeg sereh, gemberwortel en sinaasappelsap toe en laat dit inkoken totdat het geheel stroperig wordt.

Doe er de visbouillon en de witte wijn bij. Voeg sap van de citroen, de marmelade en kokosmelk toe en laat het geheel tot 1/3 inkoken en zeef de saus.

Haal de kabeljauwhaasjes door de gezeefde bloem en bak ze in de boter goudbruin. Verdeel de spinazie over de borden en leg er wat taugé op. Leg het kabeljauwhaasje erop en giet er wat saus op en omheen. Garneer met de ringetjes lente-ui.

 

Martin den Heijer, Visspecialist

Fahrenheitstraat 656
2561 DL Den Haag
(070) 444 89 43

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten