Martin den Heijer, Visspecialist

Fahrenheitstraat 656
2561 DL Den Haag
(070) 444 89 43
Heilbot

Recept van de week

Gestoomde heilbotfilet met basilicumsaus

 

Beschrijving voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 stukken heilbotfilet van 150 gram
  • 2 theelepels vierseizoenen peperkorrels
  • 1 komkommer of grote courgette
  • 50 gram zeekraal
  • 40 gram basilicum
  • 3 eidooiers
  • 2 eetlepels citroensap
  • Versgemalen witte peper
  • 150 gram boter, gesmolten

Bereiding

Wrijf de peperkorrels in een vijzel fijn. Schaaf van de komkommer of courgette 8 mooi dunne, lange linten. Laat de linten op keukenpapier uitlekken. Wrijf de stukken heilbot in met zout en
bestrooi de bovenkant met wat peper. Leg er een toef zeekraal op. Wikkel rond elk stuk vis 2 linten. Leg de stukken vis in een stoommandje en stoom de vis in een steamer of in een stoompan boven een flinke laag kokend water in 8 tot 10 minuten gaar. Overgiet intussen het basilicum in een zeef met kokend water en pureer de blaadjes met het citroensap en 50 milliliter water in de blender. Voeg de dooiers met ½ theelepel zout en peper naar smaak toe en meng alles 1 minuut op de hoogste stand. Voeg al draaiend de boter in een dun straaltje toe. Schenk de saus in een pan met een dikke bodem en verwarm het geheel al roerend op heel zacht vuur tot de saus licht bindt. De saus mag niet koken! Schep de saus op warme borden en leg er een stuk gestoomde heilbot in. Garneer met wat peper.

Martin den Heijer, Visspecialist

Fahrenheitstraat 656
2561 DL Den Haag
(070) 444 89 43

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten