Martin den Heijer, Visspecialist

Fahrenheitstraat 656
2561 DL Den Haag
(070) 444 89 43
Gebakken-tong

Recept van de week

Zeetong met ansjovisboter

(4 personen)


Beschrijving

Ingredienten

  • 4 zeetongen
  • 100 gram geklaarde boter (zie bereidingswijze)
  • 100 gram bloem
  • 100 gram ongezouten boter
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • Sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel kappertjes, afgespoeld

Bereiding

Verhit de geklaarde boter in een koekenpan. Wentel de zeetongen door de bloem, schud het overtollige eraf en leg ze met het vel omlaag in de pan. Bak de vissen vervolgens 2 minuten, draai ze om en bak ze nog eens 2 minuten.

Smelt de ongezouten boter in een steelpan (laat niet kleuren). Los hierin de ansjovisfilets op, voeg het citroensap toe en roer er de kappertjes doorheen.

Leg de zeetong op het bord en schep er de ansjovisboter overheen.

Bereiding geklaarde boter:
Geklaarde boter maak je door de boter in z’n geheel au bain marie te smelten zonder te roeren tot het vet zich van het melkwit scheidt. Schep het melkwit er voorzichtig van af tot je een gele olieachtige vloeistof overhoudt. Gebruik ongeveer 180 gram boter voor 100 gram geklaarde boter.

 

Martin den Heijer, Visspecialist

Fahrenheitstraat 656
2561 DL Den Haag
(070) 444 89 43

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten