Martin den Heijer, Visspecialist

Fahrenheitstraat 656
2561 DL Den Haag
(070) 444 89 43
Tong-met-provencaalse

Recept van de week

Gebakken tong met Provençaalse jus


Beschrijving

 

Ingredienten

  • 4 stuks tongen
  • 1 tomaat
  • 1/2 gele paprika
  • 2 el zwarte olijven zonder pit
  • 2 tl kappertjes
  • 3 el bloem
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 4 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, in plakjes
  • 75 ml droge witte wijn
  • 2 tl tijmblaadjes

Bereiding

Snijd de tomaat in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaat, de paprika, de olijven en de kappertjes in kleine stukjes.

Dep de tong droog met keukenpapier en bestrooi de vis met zout en peper. Meng op een bord de bloem met de oregano. Wentel de tong door de bloem.

Verhit in een vis- of ruime koekenpan de olijfolie. Bak de tong in 2 minuten per kant bruin en gaar. Neem de vis uit de pan en houd warm.

Schep de knoflook, groenten, olijven en kappertjes door het bakvet en bak 1 minuut. Blus met de witte wijn, voeg de tijm toe en schraap de aanbaksels los. Verwarm de jus nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper. Leg de tongfilets op 4 borden en schep er de jus over.

Per persoon 1010 kJ / 240 kcal / 20 g eiwit, 14 g vet, 7 g koolhydraten

Tip Lekker met gefrituurde aardappelblokjes en knoflooksaus, of met een gepofte tomaat met witte rijst.

 

Martin den Heijer, Visspecialist

Fahrenheitstraat 656
2561 DL Den Haag
(070) 444 89 43

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag Gesloten